Ultimele zile din 2019 vor fi cu adevarat unele de iarna, anunta o noua prognoza meteo emisa de ANM. Un front de aer rece va ajunge in sud-estul Europei, iar in paralel unul de aer cald, neobisnuit pentru aceasta perioada, va afecta jumatatea vestica a continentului.

In Balcani, cel mai frig va fi in vestul peninsulei, pe coasta Adriatica.

Meteorologii britanici sustin ca va ninge in Carpati si Balcani. Izolat, la altitudini mari, stratul de zapada ar putea atinge 50 de centimetri saptamana viitoare, scrie Digi24.

„Pauza de iarna” se va termina dupa Anul Nou, cand europenii vor avea parte de aceeasi vreme mult mai calda decat normal, cum a fost pana acum.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a explicat la Digi24 ca sunt asteptate ninsori in mare parte din tara in ultimele zile din an, inclusiv in Bucuresti.

„In privinta precipitatiilor, vor mai aparea, la noapte, maine si poimaine (vineri si sambata n.r.). Vorbim de ninsori la munte, iar in Moldova, Transilvania, Maramures, incet-incet, pe langa ploi sa apara si lapovita si ninsoare treptat. Asta pentru ca va patrunde o masa de aer mai rece pe circulatia aerului din nord, urmand ca in noaptea de sambata spre duminica, precipitatiile sub forma de ninsoare sa apara in partea de centru, est si sud-est a teritoriului, iar duminica sa mai ninga in general slab in jumatatea de sud-est a teritoriului, dupa care precipitatiile sa mai ia o pauza.

Regimul termic va fi unul de iarna. Pana acum, luna decembrie ne-a adus temperaturi cu mult peste media perioadei, motiv pentru care si in acest moment, pana pe 25 decembrie, vorbim de o medie climatologica de plus 3.8 fata de media aceleiasi perioade fata de anii 1980-2010, ceea ce o situeaza deocamdata pe primul loc, dar va trebui sa asteptam sfarsitul lunii ca sa vedem daca va fi intr-adevar cea mai caldurosa luna din ultimii 50 de ani.

Odata cu patrunderea aerului rece, polar, temperaturile mai scad. Revenim la un regim termic normal. Pe timpul noptilor, vor aparea temperaturile predominant negative, ceea ce nu s-a intamplat pana acum. Sambata spre duminica si duminica spre luni, vorbim de -8...-10 grade in Transilvania, pana la 0 grade in zona litoralului si in capitala urmand sa apara valori negative de -2 grade.

In Capitala, asteptam sa ninga slab cantitativ, duminica dimineata si pe zi”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri