Judecatorul Cristi Danilet: Decizia Guvernului de desfiintare a SIIJ este corecta atat politic, cat si juridic

Judecatorul Cristi Danilet, vicepresedinte al Asociatiei Initiativa pentru Cultura Democratica Europeana (ICDE), sustine ca decizia Guvernului de a desfiinta Sectia speciale pentru investigat magistratii este una corecta atat politic, cat si juridic, scrie Agerpres.

Potrivit judecatorului Danilet, argumentele ministrului Predoiu privind desfiintarea SIIJ cuprinse in Memorandumul adoptat vineri seara in sedinta de Guvern au fost "pertinent expuse" de catre ministrul Catalin Predoiu.

"Atentie: Desfiintarea SIIJ nu inseamna ca magistratii nu vor raspunde pentru infractiunile comise, ci doar ca urmarirea lor penala se va face de aceleasi organe ca pentru toti cetatenii: procurorii DNA pentru infractiuni de coruptie comise de magistrati, procurorii DIICOT pentru infractiuni de crima organizata comise de magistrati, procurorii de la Parchetele Curtii de Apel pentru alte infractiuni comise de magistrati. Reamintesc ca infiintarea SIIJ nu a fost argumentata legal sau factual, ca o astfel de structura nu exista nicaieri in lume si ca documente internationale ale unor organisme la care Romania este parte prevad desfiintarea ei", mai spune intr-o postare pe pagina sa de facebook judecatorul Cristi Danilet, fost membru al CSM.

Guvernul a adoptat, in sedinta de vineri, Memorandumul inaintat de Ministerul Justitiei prin care se propune desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, vineri seara, in inceputul sedintei de guvern, in legatura cu memorandumul propus privind desfiintarea SIIJ, ca aceasta este o institutie sui generis care iese din principiile de functionare ale Ministerului Public, prin modul de reglementare a functionarii.

Citeste si:
De ce nu a fost „cool” pentru tineri să meargă la vot?
De ce nu a fost „cool” pentru...

Sursa foto: Facebook Cristi Danilet

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri