Pacienta arsa la Spitalul Floreasca a fost dezinfectata cu solutie de maini, dar bisturiul electric nu se foloseste cu biocidul respectiv, anunta Digi24. Corpul de control al ministrului Sanatatii se afla la aceasta ora la spital.

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, cel care se ocupa de verificarile la Spitalul Floreasca, a declarat ca electrocauterul nu trebuie folosit cu solutia de dezinfectie aleasa, iar personalul spitalului trebuie sa stie acest lucru.

O pacienta in varsta de 66 de ani a fost arsa pe masa de operatii la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce personalul medical a folosit un alt dezinfectant decat cel pe baza de iod, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, iar informatia a fost dezvaluita sambata de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Pacienta ar fi fost alergica la iod, asa ca a fost ales un alt dezinfectant, cu alcool, unul pentru maini. In aceste conditii, ar fi trebuit sa se astepte o anumita perioada de timp, pentru ca alcoolul sa se evapore.

Chirurgul Mircea Beuran a declarat ca nu a fost in sala de operatii cand s-a petrecut incidentul, el fiind chemat ulterior si a incheiat operatia. El a mai spus ca, in conditiile in care pacienta avea hemoragie, timpul de asteptare nu a putut fi mai mare. Flacara nu s-ar fi produs neaparat in zona campului operator, ci la baza mesei de operatie, a mai spus chirurgul.

Horatiu Moldovan spune ca chirurgul Mircea Beuran a semnat protocolul operator al interventiei in care o pacienta de 66 de ani, bolnava de cancer, a luat foc pe masa de operatie din cauza unor manevre gresite. Medicul sustine ca nu a fost in sala de operatie cand s-a petrecut gravul incident. Pacienta are arsuri pe 40% din corp, iar starea ei este grava.

Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei a declansat verificari cu privire la aspectele semnalate in mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operatie la Spitalul Floreasca, a informat Politia Capitalei.

Sursa foto: Piron Guillaume | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri