Serviciul de omoruri al Politiei Capitalei a preluat cazul femeii care a luat foc pe masa de operatie la Floresca iar ulterior a murit. Anchetatorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, potrivit Digi 24. Femeia in varsta de 66 de ani a decedat duminica, la o saptamana dupa ce a suferit arsuri pe 40% din corp, dupa ce in timpul unei operatii a luat foc.

De asemenea, luni continua si ancheta dispusa de Ministrul Sanatatii, explicatii urmand sa dea si medicul Mircea Beuran.

Operatia a fost coordonata de chirurgul Mircea Beuran, care sustine insa ca nu s-a aflat in sala la momentul incidentului. Dupa decesul pacientei, el a declarat ca femeia „biologic nu a rezistat ca sa poata sa depaseasca tot efortul medical care s-a facut”.

Ministerul Sanatatii a transmis condoleante familiei pacientei de la Spitalul Clinic de Urgenta, care a murit duminica.

“Speram sa invatam cu totii din acest episod tulburator, ca pe viitor, in niciun spital din Romania, sa nu mai avem parte de o asemenea experienta traumatizanta. Sunt alaturi de familia greu incercata si acum, la ceas de cumpana, le transmit ca atat eu, cat si echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevarului”, a spus ministrul Victor Costache.

Citeste si:
Virusul din China: Avertisment al Aeroportului Bucuresti
Virusul din China:...

O pacienta a fost arsa pe masa de operatii la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce un chirurg ar fi gresit substantele de dezinfectie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Anuntul a fost facut de deputatul Emanuel Ungureanu. Ministrul Sanatatii a aflat tarziu despre caz si a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. De asemenea, Politia Capitalei si Colegiul Medicilor s-au autosesizat.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MS suplimenteaza cu inca 35.000 numarul de doze de vaccin