Numarul romanilor care isi cumpara vacante pe litoralul romanesc din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cat mai mari, a crescut cu 40% in 2019, fata de 2018, mii de turisti profitand de zilele libere de Craciun si de Revelion ca sa-si rezerve astfel de sejururi pentru vara anului 2020 in statiunile autohtone de la Marea Neagra, potrivit unui studiu realizat de un portal de profil.

Astfel, pe 25 si 26 decembrie, dar si pe 1 si 2 ianuarie, numarul rezervarilor zilnice de vacante la mare pe portalul litoralulromanesc.ro a fost de doua ori mai mare decat intr-o zi obisnuita din luna decembrie, conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, tendinta turistilor romani de a rezerva vacanta de vara la mare in zilele libere de Craciun si Revelion a inceput cu cativa ani in urma si a capatat amploare de la un an la altul.

"Am constatat deja de cativa ani ca in zilele libere de Craciun si Revelion, asa cum merg la cumparaturi la mall, romanii cumpara si vacante pentru vara urmatoare. Multi romani au o viata foarte trepidanta, context in care vacantele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru multi ca in timpul uneia dintre vacante sa si-o rezerve deja pe urmatoarea, pentru ca vor sa aiba confortul psihic dat de faptul ca stiu deja cand si unde vor pleca in urmatorul sejur", a declarat Ionut Nedea, directorul general al litoralulromanesc.ro, agentia care trimite cei mai multi turisti pe litoralul romanesc, respectiv 180.000.

Turistii care au achizitionat vacante de vara la mare in acest interval au beneficiat si de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de pana la 50%, care s-a incheiat la 31 decembrie.

Citeste si:
Târgul de turism și goana turiștilor după discounturi. Ce caută...
Târgul de turism și goana...

"Noi am prelungit acest prim val de reduceri pana pe 3 ianuarie, ca sa-l poata prinde si cei care au cumparat vacante imediat dupa Revelion. Urmatorul val de discounturi, ceva mai mici decat primul, se incheie pe 31 ianuarie", a mai spus Nedea.

Litoralulromanesc.ro, detinut de compania Creative Eye SRL din Constanta, cu capital integral privat romanesc, este unul dintre cei mai mari vanzatori de vacante in statiunile autohtone de la Marea Neagra, atat ca numar de turisti, cat si ca vanzari.

Portalul a inregistrat anul trecut un volum de vanzari de 23 milioane de euro, iar prin intermediul agentiei au ajuns anul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra peste 180.000 de turisti. Portalul promoveaza peste 300 de structuri de cazare in 13 statiuni de pe litoralul romanesc, de la unitati de o stea pana la cele de cinci stele.

Citeste si:
Un touroperator român pune la bătaie vacanțe în Grecia la 1 euro
Un touroperator român pune la...
Sursa foto: Ciocan Cosmina Carmen / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un român a dat aproximativ 8.000 de euro pe o vacanță. Ce include pachetul?
Setari Cookie-uri