Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini filmate de camera de securitate din sala de operatie unde o pacienta in varsta de 66 de ani a ars si a murit, ulterior. In imagini se observa ca medicul Beuran poarta un ceas la mana, iar Ungureanu il acuza ca nu s-a dezinfectat inainte sa intre in sala sterila.

"Beuran a intrat in sala dupa ce pacienta a fost arsa de rezidentul lui lasat nesupravegheat. Fara sa se dezinfecteze, fara masca pe fata, cu ceasul pe mana, imbracat cu echipamentul de pe sectie, intr-un cuvant "ca de pe strada"! Asa cum il vedeti, plin de microbi si bacterii, a pus mana pe bolnava arsa, a contaminat campul operator si a participat la cateva manevre chirurgicale!", scrie Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a prezentat marti concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greseli ce au dus la moartea pacientei de 66 de ani, printre care si faptul ca nu fost facute teste de confirmare pentru a stabili daca pacienta este alergica la iod.

Profesorul Mircea Beuran a fost demis din functia de presedinte al Comisiei de chirurgie generala a Ministerului Sanatatii.

Citeste si:
Care sunt solutiile pentru o rata mai mica a diagnosticelor gresite
Care sunt solutiile pentru o...

Mai multi medici de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti ii iau apararea printr-o scrisoare deschisa chirurgului Mircea Beuran, demis de ministrul Sanatatii de la sefia Clinicii de chirurgie.

O pacienta a fost arsa pe masa de operatii la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce un chirurg ar fi gresit substantele de dezinfectie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Anuntul a fost facut de deputatul Emanuel Ungureanu. Ministrul Sanatatii a aflat tarziu despre caz si a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. De asemenea, Politia Capitalei si Colegiul Medicilor s-au autosesizat.

Citeste si:
Pacienta arsa de la Floreasca, dezinfectata cu solutie pentru maini
Pacienta arsa la Spitalul...
Sursa foto: Facebook Emanuel Ungureanu - deputat USR

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un fals dentist a fost prins in Baia Mare