Ministerul Sanatatii va incepe vaccinarea gratuita impotriva HPV din luna ianuarie

Ministerul Sanatatii va incepe vaccinarea gratuita impotriva HPV incepand din luna ianuarie, dupa ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite directiilor de sanatate publica, anunta Agerpres.

"Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide si prin ignoranta, dar este si un tip de cancer care poate fi prevenit, scutind astfel femeile de suferinte fizice si psihice imense. Vaccinarea, alaturi de screening, poate reduce povara generata de cancerul de col uterin. Ministerul Sanatatii are datoria de a proteja prin orice mijloace sanatatea publica", a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, potrivit paginii de Facebook a PNL.

"Acordul cadru incheiat de MS cu furnizorul pentru o perioada de 4 ani prevede ca numarul dozelor de vaccin sa poata fi suplimentat pana la 2.100.000, in functie de cerere si derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, campania de vaccinare va fi precedata de o campanie de informare si constientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV si protectia oferita de vaccin, precum si de sustinere a medicilor si farmacistilor in transmiterea informatiilor clare si corecte despre vaccinarea impotriva HPV derulata de catre furnizorul de vaccin", preciza Ministerul Sanatatii in decembrie anul trecut.

Vaccinarea gratuita se va face incepand din luna ianuarie 2020 in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani pentru care s-a solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea, inclusiv pentru cele care au trecut de aceasta varsta daca au solicitat.

Ministerul Sanatatii face apel la parinti sa solicite informatii medicilor de familie si catre medicii de familie sa se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV si sa transmita aceste informatii transparent si corect catre parinti.

Citeste si:
Cum vor face ore elevii din anii terminali. Explicațiile...
Cum vor face ore elevii din...

Sursa foto: CDC | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri