Cu ocazia aniversarii Zilei Culturii Nationale, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va oferi acces gratuit publicului atat in expozitia permanenta cat si in noua expozitie temporara de reptile vii, deschisa in Sala Multimedia de la parterul muzeului, pe data de 15 ianuarie 2020.

In cadrul celor doua expozitii, vor putea fi vazute aproximativ doua milioane exemplare de nevertebrate si vertebrate care constituie patrimoniul stiintific al muzeului Antipa. Dintre acestea, un milion este reprezentat de insecte, la Antipa existand una dintre cele mai mari si mai valoroase colectii de fluturi din Romania.

Colectiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, pasari si mamifere) numara aproximativ 50.000 de exemplare, fiind pastrate sub diverse forme, de la animale naturalizate pana la piei, preparate umede, oua sau cuiburi.

Miercuri, 15 ianuarie, vizitatorii vor avea ocazia sa admire comori de patrimoniu care nu se regasesc in expunerea permanenta a muzeului si care fac din Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" un adevarat "jurnal" al biodiversitatii planetei.

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal stiintific de specialitate vor fi programate de la orele:

Citeste si:
Noaptea Muzeelor:Mii de oameni au stat in ploaie pentru a intra gratis
Noaptea Muzeelor 2017: Mii de...
  • 11.00 si 13.00 - in colectia de pasari;
  • 11.00 si 15.00 - in colectia de fluturi;
  • 12.00 si 14.00 - in colectiile de reptile si amfibieni;
  • 13.00 si 16.00 - in colectia de mamifere.

Participarea este gratuita iar inscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, in limita a 15 locuri/grup. Accesul publicului in Muzeu se va face intre orele 10:00 si 18:00 (ultimul vizitator va intra la ora 17:00).

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noaptea Muzeelor 2018. Sute de muzee vor fi deschise pe 19 mai