Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat astazi ce se intampla cu dublarea alocatiilor, lege pe care a promulgat-o, insa masura pe care Guvernul are de gand sa o amane.

Guvernul isi face ultimele calcule. Si eu, si Guvernul ne dorim cresterea alocatiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea si de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este in regula, de aceea, am promulgat-o.

Guvernul isi doreste majorarea alocatiilor, insa problema care trebuie acum rezolvata este una care tine de bugetul national, care a fost aprobat inainte sa se aprobe aceasta lege care mareste alocatiile si sunt convins ca Guvernul va gasi solutia cea mai buna. Probabil nu se poate aplica imediat", a explicat seful statului, scrie Ziare.com.

"In cateva luni, Guvernul va gasi resursele", a promis Iohannis, care a subliniat ca si el, si Executivul isi doresc sa gaseasca aceste resurse necesare pentru majorarea alocatiilor.

Si ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, arata recent ca majorarea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevazute in buget, astfel ca cel mai probabil masura va putea fi implementata dupa rectificarea bugetara din luna iulie 2020,

Cat despre varianta de a obtine acesti bani prin eliminarea pensiilor speciale, presedintele a precizat ca aceasta masura ar aduce bani la buget, insa decizia e la Guvern.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri