Simularile pentru clasa a VII-a si a XI-a vor fi organizate la nivel judetean, cu subiect unic

Simularile examenelor de clasa VII-a si a XI-a si structura anului scolar au fost discutate la Comisia de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Iata ce schimbari se anunta.

In cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, printre altele, s-au pus in discutie urmatoarele:

  • Proiectul de ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora
  • Proiect de ordin privind structura anului scolar 2020-2021.

"Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc in luna mai si va fi reglementata separat, dupa ce vor fi publicate programele de examen si noi modele de subiecte, avand in vedere ca acesti elevi au studiat dupa alte programe decat cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea sustinuta in unanimitate de catre toti membrii Comisiei de Dialog Social", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Cel de-al doilea element de noutate este acela ca in luna mai, fiecare inspectorat scolar poate organiza o noua simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judetean. Tot atunci, in conformitate proiectul de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019-2020 si pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizata si simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora:

Citeste si:
Structura anului scolar 2020-2021: Cand incep cursurile si ce...
Structura anului scolar...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Art. 7. - (1) Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.

De asemenea, ministerul de resort face precizarea ca precizarea ca proiectul de structura a anului scolar 2020-2021 se afla, in continuare, in dezbatere publica. De asemenea, sunt asteptate pe acest subiect pana in data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.

Citeste si:
Cel mai puternic laser din lume va functiona la Magurele
Laserul de la Magurele, cel...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri