Simularile examenelor de clasa VII-a si a XI-a si structura anului scolar au fost discutate la Comisia de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Iata ce schimbari se anunta.

In cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, printre altele, s-au pus in discutie urmatoarele:

  • Proiectul de ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora
  • Proiect de ordin privind structura anului scolar 2020-2021.

"Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc in luna mai si va fi reglementata separat, dupa ce vor fi publicate programele de examen si noi modele de subiecte, avand in vedere ca acesti elevi au studiat dupa alte programe decat cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea sustinuta in unanimitate de catre toti membrii Comisiei de Dialog Social", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Cel de-al doilea element de noutate este acela ca in luna mai, fiecare inspectorat scolar poate organiza o noua simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judetean. Tot atunci, in conformitate proiectul de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019-2020 si pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizata si simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019 - 2020 si pentru aprobarea calendarului acestora:

Citeste si:
Ministrul Educatiei, 5 masuri pentru debirocratizare
Ministrul Educatiei, 5 masuri...

Art. 7. - (1) Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.

De asemenea, ministerul de resort face precizarea ca precizarea ca proiectul de structura a anului scolar 2020-2021 se afla, in continuare, in dezbatere publica. De asemenea, sunt asteptate pe acest subiect pana in data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.

Citeste si:
Cate posturi din educatie vor fi afectate de OUG privind detasarile
Ministerul Educatiei: Doar...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anisie: "Fiecare copil sa citeasca macar 20 de minute pe zi"
Setari Cookie-uri