Ministerul Justitiei a sesizat Parchetul General in urma unui control asupra modului in care se acorda cetatenia romana, scrie VICE.

Corpul de Control al ministrului Justitiei, care a pornit ancheta de o sesizare din iulie 2019, a descoperit mai multe nereguli. Ministerul a cerut Curtii de Conturi sa mearga in control si a sesizat organele de urmarire penala, pentru „sustragere sau distrugere de inscrisuri” si pentru „suspiciuni de savarsire a unor infractiuni prevazute de Legea privind finantele publice”. Printre altele, raportul le recomanda oficialilor ANC sa foloseasca sistemele de inregistrare la sedintele de interviu, pentru a exista „mijloace de proba cu privire la modalitatea in care se desfasoara interviul”. Documentul atrage atentia si asupra modului necorespunzator in care sunt gestionate informatiile clasificate.

„Este o adevarata retea care solutioneaza nu tocmai legal solicitarile de cetatenie romana. E o problema care poate reprezenta un pericol la securitatea statului roman. Vorbim de decidenti de inalt nivel din Autoritatea pentru Cetatenie”, au declarat pentru VICE surse apropiate Ministerului Justitiei.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Surse: Dosarul privind casele lui Iohannis, clasat de Parchetul General
Setari Cookie-uri