Ministerul Justitiei a sesizat Parchetul General in urma unui control asupra modului in care se acorda cetatenia romana, scrie VICE.

Corpul de Control al ministrului Justitiei, care a pornit ancheta de o sesizare din iulie 2019, a descoperit mai multe nereguli. Ministerul a cerut Curtii de Conturi sa mearga in control si a sesizat organele de urmarire penala, pentru „sustragere sau distrugere de inscrisuri” si pentru „suspiciuni de savarsire a unor infractiuni prevazute de Legea privind finantele publice”. Printre altele, raportul le recomanda oficialilor ANC sa foloseasca sistemele de inregistrare la sedintele de interviu, pentru a exista „mijloace de proba cu privire la modalitatea in care se desfasoara interviul”. Documentul atrage atentia si asupra modului necorespunzator in care sunt gestionate informatiile clasificate.

„Este o adevarata retea care solutioneaza nu tocmai legal solicitarile de cetatenie romana. E o problema care poate reprezenta un pericol la securitatea statului roman. Vorbim de decidenti de inalt nivel din Autoritatea pentru Cetatenie”, au declarat pentru VICE surse apropiate Ministerului Justitiei.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri