Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a convocat luni reprezentantii celor trei municipii (Brasov, Iasi, Bucuresti) care au probleme privind calitatea aerului si se afla sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar in asteptarea unui verdict de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

La inceputul acestei saptamani, Costel Alexe sustinea ca Romania se afla in situatia in care asteapta verdictul in privinta poluarii din Bucuresti, ceea ce poate aduce o amenda cuprinsa intre 100.000 si 400.000 de euro.

"Din pacate, in ultimii ani, poluarea aerului in Bucuresti a fost din ce in ce mai mare si mai alarmanta de la an la an. Desi aveam la Bucuresti un plan de masuri, el nu este implementat asa cum ar trebui. Daca ar fi implementat asa cum ar trebui, nu mai aveam atat de multe zile cu valori ridicate sau depasiri in fiecare an. Primaria Capitalei, avand in vedere ca este astazi in procedura de contencios cu Comisia Europeana si din pacate nu a reusit ani la rand sa convinga Comisia ca situatia se imbunatateste, suntem astazi in situatia in care doar asteptam verdictul. Nici macar nu am mai dat voie Romaniei sa se apere in fata Comisiei Europene, asteptam din moment in moment verdictul, care va insemna pentru Romania o amenda de intre 100.000 si 400.000 de euro pana vom reusi sa ajungem sa avem zile fara depasiri", preciza ministrul Mediului.

El a subliniat ca in prezent Romania se afla, in relatia cu Comisia Europeana, in procedura de infringement pe cele trei orase, Bucuresti, Brasov si Iasi.

"Le-am anuntat institutional (administratiile celor trei orase - n. r.) ca le-am invitat pe data de 20 ianuarie la minister sa discutam despre ceea ce ar trebui sa faca, pentru ca Ministerul Mediului este cel care poarta corespondenta cu CE. Brasov, Iasi si Bucuresti, din pacate Bucuresti fiind in aceasta procedura de contencios", a mai spus Alexe.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Mediului anunta sanctiuni din cauza poluarii
Setari Cookie-uri