Gabriela Firea: Bucurestenii vor primi masti anti-gripa de la soferii si controlorii STB

Gabriela Firea a convocat un comandament de urgenta, anuntand ca astfel "analizeaza situatia din scolile bucurestene" in plin sezon gripal si ca vine in ajutorul populatiei cu masti de protectie ce vor fi distribuite calatorilor in mijloacele de transport in comun.

Primarul general, Gabriela Firea, a mentionat ca mastile sanitare vor putea fi distribuite de catre conducatorul mijlocului de transport in comun sau de catre controlori, scrie Agerpres.

"Am luat impreuna aceasta decizie, deoarece este o necesitate in aceasta perioada pentru calatorii care nu detin o masca sanitara de protectie. Acestea vor fi distribuite de catre conducatorul auto si de catre reprezentantii STB, care de obicei merg in mijloacele de transport in comun pentru anumite verificari, supravegheri. (...) Avand in vedere ca este vorba despre fonduri publice, vom stabili care este modalitatea urgenta, dar legala de a achizitiona intr-un tip cat mai scurt un numar mai mare de masti sanitare de protectie pe care sa le distribuim calatorilor care nu detin deja una, in momentul in care urca in autobuz, in tramvai sau troleibuz", a spus Gabriela Firea.

Societatea de Transport Bucuresti va pune la dispozitia calatorilor masti sanitare, a anuntat, luni, si directorul general al STB, Andrei Creci, in cadrul comandamentului de urgenta convocat la sediul Primariei in contextul cazurilor de gripa inregistrate in Capitala.

"Ca element de noutate, anul acesta, STB intentioneaza sa achizitioneze si sa distribuie catre toti calatorii care vor dori acest lucru masti sanitare, pentru ca sa fie prevenita si mai mult aparitia unor focare de infectie, mai ales in mijloacele de transport in comun", a precizat el.

Citeste si:
Circulația tramvaiului 41, blocată la stația Brașov
Circulația tramvaiului 41,...

Andrei Creci a adaugat ca STB va achizitiona servicii de dezinsectie si dezinfectare a mijloacelor de transport in comun, aceasta activitate urmand sa aiba loc pe timpul noptii. Se va folosi cloramina, care va fi aplicata pe barele de sustinere, pe geamuri, pe scaune sau manerele acestora.

Primarul Gabriel Mutu a anuntat ca astfel de masti vor fi distribuite si in scolile din Sectorul 6. "Azi dimineata am dispus achizitionarea si distribuirea gratuita a mastilor medicale prin cele noua centre de prim-ajutor pe care le avem in sector, in toate scolile din Sectorul 6, astfel incat sa estompam cat putem de mult transmiterea inclusiv a virusului gripal", a subliniat el.

Mutu a amintit ca in Sectorul 6 cursurile au fost suspendate la o clasa de la Scoala nr. 117, pentru o perioada de trei zile. El a mentionat si faptul ca a dispus inca de saptamana trecuta dezinfectarea claselor in care au fost semnalate cazuri de gripa.

Citeste si:
Scandalul dintre Gabriela Firea și Clotilde Armand: ce se întâmplă...
Scandalul dintre Gabriela...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri