ANPC: Toate produsele importate din China pentru care exista posibilitatea transmiterii coronavirusului vor fi verificate

Toate loturile de produse care provin din China, pentru care exista posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi verificate, iar consumatorii trebuie sa aiba incredere in institutiile statului, a declarat directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

"Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta a facut o adresa catre Directia Generala a Vamilor si Directia de Sanatate Publica prin care se spune ca pe anumite produse exista posibilitatea transmiterii anumitor microbi si germeni de coronavirus, in general pe jucarii, haine etc. De aceea, toate loturile de produse care vin din China vor fi analizate de institutiile abilitate ale statului.

Consumatorii de produse si servicii trebuie sa aiba incredere ca institutiile statului isi fac datoria. Sunt comitete interministeriale care supravegheaza si monitorizeaza foarte atent partea aceasta si impactul in Romania. In acest domeniu are competente Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica, ANPC are si ea o componenta pe protejarea sanatatii consumatorului, iar ANSVSA pe acea a sigurantei alimentare", a spus Anghel.

Acesta recomanda consumatorilor sa asculte instructiunile Ministerului Sanatatii atunci cand achizitioneaza produse sau cand vin din zona asiatica.

"Consumatorii trebuie sa citeasca foarte atent toate instructiunile care li se ofera la aeroport sau in alte zone, atunci cand pleaca sau se intorc din tari asiatice", a transmis Anghel.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri