Premierul Ludovic Orban a afirmat ca pentru programele nationale de sanatate nu va fi prevazuta coplata, indiferent daca serviciile medicale vor fi furnizate intr-un spital public sau privat.

"Nu guvernul nostru este cel care a emis Ordonanta 24/2019, in care se prevede coplata in spitalele private. Beneficiarii programelor nationale nu sunt spitalele, ci sunt cetatenii care au nevoie de tratamente, de medicatie, de proceduri care sunt finantate pe programele nationale. Cetatenii normal ca au dreptul sa isi aleaga cine este furnizorul acestor categorii de servicii medicale. Cetatenii se pot duce fie la un spital public, fie la un spital privat. In niciun caz pe programele nationale de sanatate, in cazul in care se va adopta propunerea formulata de Ministerul Sanatatii, sa fie derulate si prin intermediul unitatilor spitalicesti care nu sunt publice, nu va fi prevazuta coplata pe toate tratamentele, serviciile medicale pe care le vor furniza spitalele private si spitalele publice. (...) Se face o legatura intre proiectul de act normativ initiat de ministrul Sanatatii si Ordonanta 24, data de Guvernul Dancila", a spus Orban, marti, la Parlament.

Guvernul a adoptat in mai anul trecut un proiect de act normativ care prevede ca asiguratii care opteaza pentru servicii medicale in mediul privat sa poata plati o contributie personala pentru a acoperi diferenta dintre tarifele acordate de furnizorii privati si tarifele suportate din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri