Piata de sanatate emotionala a ajuns la 120 de milioane de euro, la nivelul anului 2019 si este pe un trend crescator, conform estimarilor Clinicii Oana Nicolau, clinica de psihologie si psihoterapie, care include peste 60 de specialisti cu experienta in psihologie si psihoterapie.

Trendul global aflat in crestere al numarului mare de persoane care sufera de boli asociate stresului se confirma si in Romania. Desi piata locala de sanatate emotionala (care include arii precum psihologie, psihoterapie, psihiatrie, logopedie, nutritie, coaching etc.) este fragmentata, valoarea acesteia a ajuns la 120 de milioane de euro, la nivelul anului 2019, si este pe un trend crescator, conform estimarilor Clinicii Oana Nicolau.

Numarul oamenilor care apeleaza la un psiholog, in crestere

Cresterea numarului oamenilor care merg la psiholog si terapie este reflectata si de cresterea veniturilor inregistrate de clinica la nivelul anului 2019 – 3,6 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul anterior, in timp ce numarul de terapii a ajuns la 20.000, in crestere cu 44% fata de 2018.

La nivel global, numarul persoanelor care sufera de depresie, anxietate si burnout (epuizare psihica si fizica, din cauza stresului) este intr-o continua crestere. Ritmul alert al fiecarei zi, granita tot mai slab conturata intre viata personala si cea profesionala si avansul tehnologiei sunt cateva dintre cauze.

Aceste boli reprezinta cele mai mari amenintari la adresa bunastarii oamenilor, iar o stare emotionala precara duce la performante scazute, inclusiv la locul de munca.

Retail jobs

Cei mai importanti specialisti in psihologie din lume considera ca acum este mai important ca niciodata ca angajatorii sa acorde o atentie tot mai mare sanatatii psihice a angajatilor lor.

In acest context, Clinica Oana Nicolau anunta lansarea a trei programe corporate care vin in intampinarea nevoilor emotionale ale angajatilor din Romania, sub umbrela ByeStress, concept creat din dorinta de a ajuta angajatii sa previna si sa trateze efectele burnout-ului asociat cu locul de munca. Cele trei programe nou-lansate adreseaza companiilor de marime medie si mare din Romania, din industrii precum IT, banking, BPO, telecom, audit, publicitate & marketing, FMCG, retail etc.

Un angajat care reuseste sa mentina un echilibru intre viata profesionala si cea personala, care are timp pentru hobby-uri si isi poate defini obiective de dezvoltare personala pe care sa le urmeze, este un angajat care va merge la birou cu placere si va fi productiv.

Citeste si:
OMS: Jumătate dintre cazurile de tulburări emoționale apar la 14 ani
OMS: Jumătate dintre cazurile...
Sursa foto: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri