Primele locuinte sociale din complexul realizat in Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322 - 326 ar putea fi date in folosinta in luna septembrie, a anuntat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Primul bloc, cel care deja se construieste, va fi finalizat in toamna acestui an. Noi ne-am dori ca in luna septembrie deja sa fie repartizate primele locuinte. Dupa finalizarea primului bloc, in momentul in care se lucreaza la finisare, incepe deja construirea celui de-al doilea bloc", a precizat primarul general, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a verificat stadiul lucrarilor la complexul de locuinte sociale initiat in vara anului 2019 in cartierul Prelungirea Ghencea. Acesta urmeaza sa includa opt blocuri (600 de apartamente), dintre care unul de 11 etaje si sapte a cate cinci etaje. In prezent se lucreaza la blocul de 11 etaje, al carui cost este estimat la 7 milioane de euro. Pretul terenului destinat intregului complex (27.000 mp) a fost de 5 milioane de euro, acesta avand acces la transportul in comun si retelele de utilitati. Pretul metrului patrat construit, cu finisaje, este de 750 de euro.

In acest sens, marea majoritatea a apartamentelor vor avea doua sau trei camere, iar familiile care vor locui aici vor plati o chirie sociala de cel mult 100 de lei.

Proiectul este realizat de Trustul de Cladiri de Metropolitane, dupa ce terenul a fost achizitionat de Compania Municipala Imobiliara.

De asemenea, Gabriela Firea a mentionat ca proiectul PMB de a inchiria locuinte de pe piata privata pentru cazurile sociale nu a putut fi implementat, deoarece nu s-a prezentat nicio firma la aceasta licitatie.

"Avem la Primaria Capitalei solicitari depuse de aproape 4.000 de familii. De asemenea, si la sectoare sunt depuse foarte multe cereri de locuinte sociale, totalizand aproape 20.000 de cereri. Este vorba despre persoane cu venituri foarte mici, varstnici care si-au pierdut casele in urma unor retrocedari, despre persoane cu dizabilitati, familii monoparentale”, a adaugat primarul general.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri