Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anuntat ca Executivul va adopta un act normativ pentru realizarea stocurilor necesare de materiale privind prevenirea in caz de coronavirus.

"Duminica s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta. A fost stabilit tot planul de masuri care vizeaza prevenirea aparitiei de cazuri de coronavirus. A trebuit sa prevedem si masuri de izolare in cazul aparitiei de cazuri de coronavirus. Acest plan va fi pus in practica imediat. (...) Discutam de introducerea carantinei, luarea tuturor masurilor care se impun in astfel de situatii. Trebuie sa stiti ca la Rezervele Statului nu am gasit nimic, desi era o obligatie legala de a se asigura foarte multe categorii de produse. Vom face achizitia imediat. Marti vom adopta un act normativ care sa permita realizarea stocurilor necesare pentru toate categoriile de materiale, substante, astfel incat sa putem sa asiguram prevenirea in primul rand", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Cititi si Rusia va expulza orice strain bolnav de coronavirus.

El a sustinut ca, daca la nivel european se va considera ca interzicerea temporara a solicitantilor straini care vin din China este corecta, aplicabila si conform cu legislatia europeana, si Romania va lua o astfel de masura.

Bilantul noului coronavirus este de 361 de morti, ceea ce depaseste notabil consecintele Sindromului Acut Respirator Sever (SARS) in China continentala.

Epidemia a infectat peste 17.000 de oameni in China si cel putin 171 in strainatate. Peste 11.000 de cazuri au fost confirmate in provincia Hubei, unde se afla Wuhan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri