Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anuntat ca Executivul va adopta un act normativ pentru realizarea stocurilor necesare de materiale privind prevenirea in caz de coronavirus.

"Duminica s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta. A fost stabilit tot planul de masuri care vizeaza prevenirea aparitiei de cazuri de coronavirus. A trebuit sa prevedem si masuri de izolare in cazul aparitiei de cazuri de coronavirus. Acest plan va fi pus in practica imediat. (...) Discutam de introducerea carantinei, luarea tuturor masurilor care se impun in astfel de situatii. Trebuie sa stiti ca la Rezervele Statului nu am gasit nimic, desi era o obligatie legala de a se asigura foarte multe categorii de produse. Vom face achizitia imediat. Marti vom adopta un act normativ care sa permita realizarea stocurilor necesare pentru toate categoriile de materiale, substante, astfel incat sa putem sa asiguram prevenirea in primul rand", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Cititi si Rusia va expulza orice strain bolnav de coronavirus.

El a sustinut ca, daca la nivel european se va considera ca interzicerea temporara a solicitantilor straini care vin din China este corecta, aplicabila si conform cu legislatia europeana, si Romania va lua o astfel de masura.

Bilantul noului coronavirus este de 361 de morti, ceea ce depaseste notabil consecintele Sindromului Acut Respirator Sever (SARS) in China continentala.

Epidemia a infectat peste 17.000 de oameni in China si cel putin 171 in strainatate. Peste 11.000 de cazuri au fost confirmate in provincia Hubei, unde se afla Wuhan.

Citeste si:
EXCLUSIV| Politologul Armand Goșu: Și în Rusia, ca și în România,...
EXCLUSIV | Politologul Armand...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Româncă stabilită în UK: Plata zilelor libere ne împiedică să ne întoarcem acasă
Setari Cookie-uri