Rusia a anuntat ca va recurge la expulzarea cetatenilor straini infectati cu noul coronavirus, dupa ce a decis sa-si inchida frontiera cu China si sa reduca legaturile intre cele doua tari, potrivit Agerpres.

Noul coronavirus ''a fost adaugat pe lista maladiilor periculoase in mod special, ceea ce ne permite sa procedam la expulzarea strainilor infectati si sa punem in practica masuri speciale precum plasarea in izolare si carantina'', a declarat premierul rus Mihail Misustin intr-o sedinta guvernamentala.

Doi pacienti infectati cu coronavirus au fost inregistrati oficial in Rusia. Este vorba despre doi chinezi plasati la izolare in spitale din regiunile Tiumen (Ural) si Cita (Extremul Orient).

Misustin a declarat ca a semnat un plan national de lupta contra epidemiei, dand asigurari ca ''situatia este sub control in Rusia, care dispune de toate medicamentele si mijloacele de protectie necesare''.

Saptamana trecuta, Moscova a adoptat o serie de masuri, printre care inchiderea celor 4.250 de km ai frontierei cu China, intreruperea legaturilor feroviare si restrictii ale zborurilor. De asemenea, premierul rus a propus amanarea Forumului economic de la Soci, prevazut pentru perioada 12- 14 februarie.

Avioane ale armatei ruse urmeaza sa evacueze in urmatoarele zile cetatenii rusi prezenti in provinciile din China atinse de coronavirus, printre care Hubei, epicentrul epidemiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri