Rusia nu mai are oficial persoane contaminate cu noul coronavirus pe teritoriul sau, dupa externarea miercuri din spital a unui cetatean chinez, acesta fiind al doilea si ultimul caz confirmat de infectare cu noul coronavirus in Federatia Rusa, informeaza AFP, preluat de Agerpres.

Barbatul de circa 30 de ani a primit ingrijiri medicale din 26 ianuarie intr-un spital din Cita, capitala tinutului Transbaikalia, de la frontiera cu China. El a fost externat in jurul orei locale 12:00 (03:00 GMT) dupa ce a primit un certificat medical ca este sanatos si un flacon cu vitamine.

'El este perfect sanatos si nu reprezinta un pericol pentru comunitate', a indicat medicul-sef al spitalului, Serghei Iurciuk, citat intr-un comunicat al autoritatilor medicale din regiune.

Media ruse au publicat o inregistrare video cu momentul iesirii acestuia din spital, in care Serghei Iurciuk ii citeste cetateanului chinez o declaratie prin care il asigura ca este 'vindecat complet' dupa care ii inmaneaza cutia de vitamine.

'Este bine sa fii afara. Acum voi merge la domiciliul meu din Cita, sotia si fiul meu sunt acolo', a spus barbatul, care a stat doua saptamani in carantina.

Cealalta persoana infectata cu noul coronavirus, denumit oficial de OMS 'Covid-19', este o studenta chineza, care a parasit spitalul marti dupa insanatosire. In ambele cazuri, infestarea a fost usoara, potrivit medicilor rusi. Dar mai multe persoane care au fost in contact cu cei doi pacienti sunt in continuare in carantina.

Rusia a adoptat masuri drastice pentru a combate raspandirea noului coronavirus, care a ucis pana in prezent peste 1.100 de persoane, aproape toate in China. Intre altele, Rusia a inchis frontiera sa comuna cu China, care se intinde pe 4.250 de kilometri, a suspendat legaturile feroviare si a restrictionat cursele aeriene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri