Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Legea initiata de PSD prevedea majorari salariale cu 20% pentru angajatii Bibliotecii Nationale a Romaniei si pentru angajatii Bibliotecii Academiei Romane.

Legea privind modificarea legii salarizarii este neconstitutionala, fiind admisa sesizarea depusa la Curtea Constitutionala, scrie Hotnews.

Executivul preciza, in sesizare, ca legea criticata incalca prevederile articolului 61 alineatul 2 si ale articolului 75 alineatul 1 din Constitutie.

Legea pentru modificarea si completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost adoptata cu nesocotirea prevederilor art. 61 si ale art. 75 din Constitutie, fiind incalcata competenta primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbatut textul si solutiile adoptate de Camera Deputatilor. In forma adoptata, legea dedusa controlului de constitutionalitate nesocoteste si principiile constitutionale in virtutea carora o lege nu poate fi adoptata de o singura Camera, legea fiind, cu aportul specific al fiecarei Camere, opera intregului Parlament", se precizeaza in document.

Citeste si:
Realitatea NU sună bine: românii concediați se pot angaja, dar pe...
Piața muncii, la cotitură:...
Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus| Amendament: Suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Setari Cookie-uri