Jumatate dintre tinerii din Romania vor sa plece din tara

Specialistii in migratie spun ca exodul tinerilor nu se va opri prea curand daca nu vor fi luate masuri. Aproximativ jumatate dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 34 de ani si-au facut deja planuri sa plece din Romania, explica sociologii, scrie Mediafax.ro.

„Stim din sondajele realizate ca aproximativ jumatate dintre tinerii intre 16 si 34 de ani au planuri de plecare in strainatate, planuri structurate. (...) Procentul celor care au intentii, de pe bancile facultatii, de a pleca in strainatate este foarte apropiat de 47% – 48% pe totalul tineret. Mai mult, intentiile acestea sunt mai bine structurate in cazul celor care sunt in faza de licenta, la cei de la master sau la doctorat, dat fiind faptul ca cei care au avut intentii sa plece, au plecat – procentul este mai mic”, a explicat Dumitru Sandu, sociolog, director Centrul de Studii pentru Migratie, potrivit Mediafax.

Fenomenul de migratie a tinerilor romani nu este insa ireversibil. Tari europene care au trecut prin acelasi proces au reusit sa se redreseze cu ajutorul investitiilor europene pentru dezvoltare sustenabila.

Citeste materialul integral pe Mediafax.ro.

Citeste si:
Metrorex reduce la jumatate tariful parcarii Straulesti
Metrorex reduce la jumatate...
Sursa foto: salajean / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri