Brasovul este orasul care a beneficiat de foarte multe investitii in ultima decada. Wall-Street.ro a aflat care este parerea primarului din Brasov despre mersul lucrurilor in primaria generala a Capitalei. George Scripcaru a declarat ca modul de administrare al Bucurestiului este unul prost gandit in prezent. Acesta are nevoie de o reorganizare strategica.

“Faptul ca ai o primarie generala si sase primarii de sector e cel mai rau lucru. Nu poti sa stii de unde incepe o strada, unde se termina si cine este responsabil pentru ea”, spune edilul Brasovului.

De asemenea, acesta este de parere ca administrarea primariei nu este usor de gestionat, daca punem in raport si dimensiunile Capitalei.

Sunt tari la fel de mari cat Bucurestiul.

George Scripcaru aminteste si de situatia controversata a veniturilor primariei Bucuresti, care impiedica omogenizarea proiectelor.

“Primaria Bucuresti este ca un consiliu judetean. Are niste sume de la bugetul de stat, prin niste cote de la Ministerul de Finante. Nu e posibil sa fii primarie generala si sa nu ai venituri proprii. Veniturile proprii sa fie luate de sectoare, primaria generala sa administreze niste domenii foarte generale, iar impactul negativ sa fie tot in custodia primariei generale”.

Scripcaru mai adauga si ca “e si mai greu cand esti primar general si ai primari de sector de culori politice diferite. De fapt, s-a demonstrat ca fiind si de aceeasi culoare, pot aparea conflicte”. In acest sens, conflictele sunt amplificate si de neintelegerea legislatiei de la momentul prezent. “Daca nu pricepem conexiunile astea, inseamna ca suntem inconstienti”.

Primarul Brasovului e de parere ca reorganizarea Bucurestiului ar trebui sa devina obiectiv principal pentru CSAT. Dat fiind faptul ca Bucurestiul reuneste toate institutiile importante ale statului, acesta este reprezentativ pentru intreaga tara.

Nu doar primaria generala este vinovata de problemele Bucurestiului. Sa dai vina pe cineva si tu sa fii ministru, sa stai in afara Bucurestiului, sa vii cu masina in Bucuresti si dupa sa pleci si sa spui ca in Bucuresti e greu, mi se pare o ipocrizie.

Edilul aminteste si ca oamenii nu inteleg cui apartine responsabilitatea. De aici apar conflictele intre cetateni si institutii si prin urmare, se inmultesc nemultumirile locuitorilor.

“Nu e de vina primarul general al Bucurestiului sau cel de la Brasov ca Romania de astazi ofera posibilitatea intrarii tuturor rablelor din Germania, rable pe care cei de acolo le interzic. Si in acest caz, este primarul vinovat ca sunt noxe si poluare? Pai primarul ar trebui sa interzica circulatia, in acest sens. Drept urmare, care ar fi impactul si reactiile?”, se intreaba primarul.

George Scripcaru este de parere ca toate aceste lucruri trebuie reglementate de un minister. Acesta adauga si ca se impune o autoeducare a poporului, o schimbare care sa provina din partea locuitorilor.

In plus, acesta considera ca e de admirat ca primarul general este o femeie. Potrivit celor spuse de edil, este nevoie de mult curaj pentru administrarea unei asemenea institutii.

“Eu compatimesc autoritatile, deoarece Bucurestiul este cat o tara, e dificil de gestionat. Iar o tara nu poate fi administrata atat de usor, unul hait, iar altul cea”, mai spune acesta.

In contextul alegerilor locale care urmeaza, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, devine din ce in ce mai contestata. Unul dintre cele mai recente scandaluri in care a fost implicata este o avarie la reteaua primara ce alimenteaza sectoarele 2 si 3.

De asemenea, de curand, Gabriela Firea a declarat ca nu exclude varianta convocarii unui referendum local privind vigneta Oxigen.

George Scripcaru, primarul Brasovului, a fost achitat, anul trecut, de Tribunalul Brasov, intr-un dosar in care a fost judecat pentru fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva. Primarul a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca l-a determinat pe directorul general al unei societati din subordine sa cumpere patru masini care au fost puse ulterior la dispozitia Primariei Brasov.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri