Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anuntat luni ca Primaria Capitalei a pus la dispozitie o locatie in Bucuresti unde sa fie tinute in carantina timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirsus. In acest moment, in aceasta locatie se afla doua persoane, scrie Digi24.ro.

„Locatia este secreta pentru a proteja aceste persoane si are o capacitate de 100 de locuri, speram sa nu fie nevoie. In acest moment, acolo sunt doua persoane”, a declarat Gabriela Firea, luni, la Palatul Parlamentului.

Edilul a precizat ca deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat.

"Pe acest subiect domnul secretar de stat, Raed Arafat, face toate comunicarile publice. Asa este si normal si legal. Pot sa confirm doar faptul ca atat saptamana trecuta, cat si in weekend am tinut permanent legatura cu Raed Arafat in cadrul Comitetului de situatii de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti si impreuna am luat toate masurile care se impun. Este adevarat, am pus la dispozitie o locatie pentru persoanele care trebuie sa fie carantinate in aceasta perioada timp de 14 zile. Locatia a fost pusa la dispozitie de catre Primaria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot sa va dau adresa, asa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie sa stea in carantina 14 zile si al persoanelor care vor veni in continuare in tara si vor avea nevoie de un spatiu, in primul rand securizat, un spatiu adecvat, primitor, cu imbracaminte, alimente, obiecte de ingrijire personala, astfel incat sa se simta in siguranta", a spus Firea, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.ro.

Ea a adaugat ca in acest moment, in acea locatie, sunt in carantina doua persoane a caror identitate este secreta, iar cladirea respectiva are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni.

Citeste si:
POLUARE în Capitală: Gabriela Firea cere CSAT să intervină
POLUARE în Capitală: Gabriela...

Firea a mentionat ca in acel spatiu ajung persoanele care s-au aflat in zona in care a fost depistat virusul si se intorc in Romania.

Intrebata daca a colaborat pe acest subiect si cu premierul desemnat Ludovic Orban, Gabriela Firea a spus: "Nu am discutat cu el. La ce preocupari vad ca are domnul premier demis, garduri, santuri, nu cred ca este interesat de o situatie care trebuie sa fie gestionata si la nivelul Romaniei. Toti premierii europeni sunt preocupati de coronavirus, la noi premierul este interesat de garduri, de santuri".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece la muncă în străinătate
Setari Cookie-uri