Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis sa dea in folosinta gratuita 5.845 de truse de prim ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic. Acestea vor contine apa hrana, bandaje, medicamente, radio cu dinam, fluier, lanterna si baton luminos. Trusele de supravietuire in caz de cutremur se vand pe piata cu preturi de 250-450 de lei, in functie de ceea ce contin.

Conform proiectului, trusele de prim ajutor vor fi predate pe baza de proces-verbal ce se va incheia intre Directia Inzestrare Materiala si Situatii de Urgenta si locatarii din imobilele expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, si din cele incadrate in clasa I risc seismic, potrivit G4Media.

Potrivit Legii nr 481/2004 privind protectia civila, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile administratiei publice centrale si locale sunt obligate sa asigure capacitati de interventie specializate, corespunzator tipurilor de riscuri la care sunt expuse teritoriul si populatia, in timpi de raspuns optimi, indiferent de locul si momentul in care se produce situatia de urgenta.

Avand in vedere datele statistice privind seismicitatea Romaniei, precum si amplasarea geografica a Municipiului Bucuresti, una dintre principalele vulnerabilitati in caz de cutremur este reprezentata de numarul mare de cladiri de locuit care ar suferi avarii semnificative, precum si numarul mare de cetateni care ar fi afectati de calamitate.

Citeste si:
[Video] INCENDIU de proporții în Delta Văcărești
Video INCENDIU de proporții...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
VIDEO | Magazinul București este gata să reintre în circuitul comercial
Setari Cookie-uri