Incalzirea globala afecteaza tot mai mult calendarul competitiilor de schi, a caror durata este din ce in ce mai redusa. Comitetul International Olimpic avertizeaza ca, odata cu cresterea temperaturilor, linia climatica a zapezii (limita de la care o zona incepe sa fie acoperita de zapada) va creste, ceea ce va duce la scaderea statiunilor montane unde se vor putea organiza intreceri de schi sau alte sporturi de iarna.

Conform unui raport publicat de Comitetul International Olimpic, o crestere a temperaturii cu doar 1 (un) grad Celsius, va „impinge” linia zapezii cu 150 de metri in sus. In astfel de conditii, „sezonul de schi ar putea incepe cu o luna mai tarziu si sa se incheie cu trei mai devreme”, relateaza Digi24.

Vremea calda a creat deja probleme organizatorilor Cupei Mondiale de schi-fond, desfasurate in localitatea Nove Mesto na Morave, din Cehia. Organizatorii au avut parte de zapada pentru a acoperi doar patru kilometri de partie, in conditiile in care acestia aveau nevoie de un circuit inchis de cinci kilometri, pentru cursa de 15 kilometri.
In plus, oamenii de stiinta avertizeaza ca sporturile de iarna vor avea tot mai mult de suferit in viitor, ca urmare a schimbarilor climatice. Astfel, daca temperaturile, la nivel global, vor creste cu 2 grade Celsius, pana in anul 2100 muntii Alpi ar putea pierde 70% din zapada.

De asemenea, conform NASA, temperatura, la nivel global, este cu 0,98 grade Celsius mai ridicata, comparativ cu perioada 1951-1980.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri