Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au anuntat intr-un comunicat ca la data de 17.02.2020 au sesizat Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva a lui Mario Iorgulescu pentru savarsirea infractiunilor de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Comunicatul integral:

Ca urmare a interesului public manifestat cu privire la cauza avand ca obiect incidentul rutier din data de 08.09.2019, Compartimentul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice urmatoarele:

La data de 19.09.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale faţa de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul savarşirii infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

In aceeaşi zi, organele de urmarire penala s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, Sectia ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunostinta a calitatii procesuale si a acuzatiilor, insa, data fiind starea de sanatate critica a persoanei in cauza, aceasta activitate nu a putut fi realizata, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu era oportuna realizarea acestei activitaţi procedurale.

La data de 23.09.2019, suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinica de terapie intensiva din Italia, unde a ramas internat pana la data de 07.10.2019, cand a fost externat si preluat de un institut de reabilitare psihiatrica din Italia. Ulterior, la data de 31.10.2019, a fost internat la o alta clinica din Italia, unde se afla si in prezent.

In continuarea demersurilor de audiere a suspectului si, implicit, de aducere la cunostinta a acuzatiilor, la data de 02.10.2019 a fost emis un ordin european de ancheta in acest sens, activitatea dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucureşti fiind finalizata de autoritaţile judiciare italiene la data de 23.10.2019.

Prin ordonanta din data de 20.12.2019 a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva inculpatului, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţa a noii calitaţi procesuale, insa acesta nu s-a prezentat, invocand, prin aparatorii sai, motive de natura medicala, solicitand ca activitatile sa fie efectuate tot prin procedura judiciara internationala.
Ulterior, prin ordonanta din data de 23.01.2020, a fost schimbata incadrarea juridica a faptelor retinute in sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infractiunile de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, in infractiunile de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante şi a fost emis un nou ordin european de ancheta, vizand audierea inculpatului, cu aducerea prealabila la cunostinta atat a calitatii de inculpat, cat si a schimbarii incadrarii juridice, activitate adusa la indeplinire de autoritaţile judiciare italiene la data de 12.02.2020.

In ordonanta din data de 23.01.2020 s-a retinut faptul ca in cauza exista probe care contureaza urmatoarea situatie de fapt:

La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie si intr-o stare de furie, avand o alcoolemie de 1,96 g/l si fiind sub influenta cocainei, intentionand sa se deplaseze din sat Gulia, com. Tartasesti, spre un club din Parcul Herastrau, mun. Bucuresti, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteza ce depasea cu mult viteza legala de 50 km/h in localitate, patrunzand pe culoarea rosie a semaforului cu viteza de 145 km/h in intersectia dintre Sos. Chitilei si str. Teodor Neagoe, accelerand pana la 162 de km/h in momentul in care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteza redusa pe banda I, urcand vehiculul cu partea stanga pe un scuar, apasand la maximum pedala de acceleratie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere, patrunzand pe contrasens si intrand in coliziune frontala, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea in conditiile in care, din momentul in care a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, inculpatul nu a actionat frana, iar in momentul coliziunii pedala de acceleratie era apasata la maximum. Procedand in acest mod, inculpatul a fost indiferent fata de urmarile actiunilor sale, pe care le-a prevazut, punand in pericol participantii la trafic, lasand producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului si astfel ucigand-o pe victima cu intentie indirecta.

Precizam ca la data de 17.02.2020 a fost sesizat Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva a inculpatului pentru savarsirea infractiunilor de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Facem precizarea ca punerea in mişcare a acţiunii penale faţa de o persoana este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situaţie, sa infranga principiul prezumţiei de nevinovaţie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri