Un nou restaurant de fine dining se lanseaza pe piata din Capitala: Noeme, amplasat intr-o vila istorica cu o arhitectura in stil eclectic, situata pe strada Anton Pann.


Noul restaurant are 60 de locuri si se intinde pe doua etaje, cu o suprafata totala de aproximativ 250 de metri patrati. Investitia a vizat atat amenajarea spatiului, de la infrastructura pana la designul interior, cat si achizitionarea de echipamente si mobilier. La randul lor, proprietarii cladirii au investit in reconstructia acesteia din dorinta de a relansa vechiul cartier evreiesc din Bucuresti.

In plus, meniul Noeme se va reinnoi la fiecare trei luni in directa legatura cu anotimpurile, iar abordarea preparatelor este una holistica si echilibrata, folosind surse naturale, fara ultraprocesari, astfel incat rezultatul final sa fie o mancare sanatoasa.

Ecosistemul de furnizori este alcatuit majoritar din producatori locali mici (producatori de trufe, carne de mangalita si vita sau legume). Selectia de vinuri este centrata pe terroir-ul romanesc (vinul are legaturi cu locul, dar si cu poporul) din toate regiunile tarii, mai mult de jumatate din etichetele de pe meniu fiind vinuri obtinute din soiuri locale de struguri (11 soiuri), in principal de la crame mici. De asemenea, berea inclusa in meniu este doar cea locala artizanala.

Retail jobs

Piata restaurantelor din Bucuresti a inregistrat o valoare de aproape cinci miliarde de lei in 2017, in capitala fiind, in momentul de fata, un numar de 2000 de localuri (conform Trip Advisor). Cu toate acestea, spre deosebire de alte sectoare ale economiei, mai bine de jumatate dintre afacerile cu restaurante se inchid sau dau faliment in primul an de activitate, potrivit ultimelor date din industrie.

Noeme (fostul Guxt) este restaurantul a trei surori care si-au propus in 2017 sa aduca relaxarea in fine dining-ul din Bucuresti. In 2019, cu 12 puncte, Bistro Guxt a intrat in top 36 restaurante romanesti conform evaluarii Gault et Millau.

Citeste si: Chef Florin Dumitrescu: "Ne antrenam pentru ziua in care Michelin va intra in Romania."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri