Cea mai de temut drona din lume este in Romania, la Campia Turzii. Este vorba de modelul MQ-9 Reaper, acelasi tip de drona care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani si este arma folosita de armata SUA pentru distrugerea tintelor aflate in miscare. A fost folosita in raiduri aeriene ce au vizat teroristi in tari ca Irak, Siria, Afganistan si Yemen, scrie Digi24.

Drona va fi testata si de soldatii romani intr-un exercitiu comun al NATO.

Drona poate ataca tinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire. Cea de la Campia Turzii e echipata doar pentru misiuni de recunoastere si supraveghere.

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerberg, a vorbit, la baza aeriana de la Campia Turzii, despre importanta parteneriatului romano-american in fata amenintarii crescande a Rusiei.

„De cand Romania s-a alaturat NATO, in 2004, am facut impreuna contributii care vor mentine aceasta regiune in siguranta in fata noilor amenintari. O astfel de contributie este cea care ne aduce astazi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fara pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza si intelege rapid mediul operational in rapida schimbare din regiune, o regiune devenita mai volatila ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei in regiune: in Crimeea, in Transnistria, in Donbass si in Marea Neagra”, a spus Zuckerberg.

Citeste si:
Patru militari romani raniti in Afganistan
MApN: Patru militari romani...

Sursa foto: Shutterstock / By VanderWolf Images

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece la muncă în străinătate
Setari Cookie-uri