Venitul pe cap de locuitor al României a crescut de la 26 la sută din media UE-28 în 2000 la 63 la sută în 2017, dar acest succes economic vine la pachet cu o demografie nefavorabilă, capital uman slab pregătit și instituții ineficiente.

Aceasta este concluzia generală a Raportului „Markets and People : Romania Country Economic Memorandum” dat publicității de Banca Mondială.

Productivitatea depinde de școală

Analiza relevă că lacunele de productivitate sunt asociate fără echivoc cu lipsa de calitate a educației în fiecare județ.

Un copil născut astăzi în județele Ilfov și Cluj își atinge doar 69%, respectiv, 66% din potențialul său productiv ca adult, comparativ cu 53 la sută pentru un copil născut în Satu Mare și 49 la sută în Giurgiu.

Citiți articolul integral pe Newsweek.ro.

RECOMANDARE Wall-Street: Banii nu te facu un elev mai deștept

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri