Asociația "Bucureștiul între Da și Nu" a publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu lucrările de modernizare întreprinse de Primăria Sectorului 4. Mai mulți arbori au fost betonați sau prinși între borduri pe Șoseaua Giugiului în cadrul lucrărilor de reamenajare a arterei.

Că autoritățile române au o "afinitate" pentru borduri nu-i nicio noutate. De-a lungul timpului, tot mai multe lucrări de reamenajare și modernizare au distrus spațiile verzi, în încercarea de a "cuprinde" arborii în spațiul betonat. De multe ori, bordurile nu se justifică în planul de reamenajare, dar știm cu toții cât costă acestea pe "hârtie".

Revenind la cazul Primăriei Sectorului 4, Șoseaua Giurgiu, cel mai probabil în acest caz autoritățile au vrut să salveze arborii, dar au făcut-o fără a renunța la prețioasele borduri. Rezultatul, după cum se poate vedea în imagini, este unul de-a dreptul nefericit, cu arborii prinși în spații limitate, betonate, ceea ce va duce inevitabil la distrugerea acestora.

Citeste si:
Un ultim tun la Sectorul 1? Asfaltări și borduri de 270 mil. euro
Un ultim tun la Sectorul 1?...

Fotografiile postate de Asociația "Bucureștiul între Da și Nu" au stârnit mai multe reacții furioase în mediul online: "La fel este în toate sectoarele! Își bat joc de spațiile verzi, mutilează copacii, le taie rădăcinile, îi betonează și îi distrug! Te doare sufletul când vezi ceea ce fac și nimeni nu ia nicio măsură....".

"Nimeni nu s-a ostenit să întrebe un expert cum se poate face trotuar fără a afecta pomii. Banii trebuiau tocați și dată impresia de amenajare....".

Lucrările de modernizare a Șoselei Giurgiului sunt făcute de Primăria Sectorului 4. Proiectul costă 147 milioane lei și vizează modernizarea bulevardului, amenajarea de noi locuri de parcare, dar și reabilitarea a alte 12 străzi. Lucrările au început în 2018 și se vor finaliza în 2020.

Citeste si:
Parcurile şi locurile de joacă din sectorul 4, închise
Parcurile şi locurile de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
DOCUMENT Odonanța militară numărul opt. Exporturile agroalimentare se SUSPENDĂ
Setari Cookie-uri