Asociația "Bucureștiul între Da și Nu" a publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu lucrările de modernizare întreprinse de Primăria Sectorului 4. Mai mulți arbori au fost betonați sau prinși între borduri pe Șoseaua Giugiului în cadrul lucrărilor de reamenajare a arterei.

Că autoritățile române au o "afinitate" pentru borduri nu-i nicio noutate. De-a lungul timpului, tot mai multe lucrări de reamenajare și modernizare au distrus spațiile verzi, în încercarea de a "cuprinde" arborii în spațiul betonat. De multe ori, bordurile nu se justifică în planul de reamenajare, dar știm cu toții cât costă acestea pe "hârtie".

Revenind la cazul Primăriei Sectorului 4, Șoseaua Giurgiu, cel mai probabil în acest caz autoritățile au vrut să salveze arborii, dar au făcut-o fără a renunța la prețioasele borduri. Rezultatul, după cum se poate vedea în imagini, este unul de-a dreptul nefericit, cu arborii prinși în spații limitate, betonate, ceea ce va duce inevitabil la distrugerea acestora.

Fotografiile postate de Asociația "Bucureștiul între Da și Nu" au stârnit mai multe reacții furioase în mediul online: "La fel este în toate sectoarele! Își bat joc de spațiile verzi, mutilează copacii, le taie rădăcinile, îi betonează și îi distrug! Te doare sufletul când vezi ceea ce fac și nimeni nu ia nicio măsură....".

"Nimeni nu s-a ostenit să întrebe un expert cum se poate face trotuar fără a afecta pomii. Banii trebuiau tocați și dată impresia de amenajare....".

Lucrările de modernizare a Șoselei Giurgiului sunt făcute de Primăria Sectorului 4. Proiectul costă 147 milioane lei și vizează modernizarea bulevardului, amenajarea de noi locuri de parcare, dar și reabilitarea a alte 12 străzi. Lucrările au început în 2018 și se vor finaliza în 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri