24 Februarie 2020

Țigările mentolate și cele cu capsule dispar în trei luni de pe piața din România



Țigările mentolate dispar complet de pe piața din România începând cu 20 mai 2020, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația din România.

Producătorii și comercianții trebuie să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate nu mai există pe piață. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că țigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

Consumatorii de mentol vor mai găsi însă aroma în produsele care încălzesc tutunul și în țigaretele electronice. Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca țigaretele. Legiuitorii europeni au stabilit însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții ca în cazul țigaretelor, se arată într-un comunicat emis de BAT.

British American Tobacco este prezentă în țară din 1996 și are o fabrică de produse din tutun la Ploiești, a doua ca mărime din Europa, după Polonia, o companie de distribuție la nivel național și un centru global de servicii. Compania are, în prezent, 2.500 de angajați și generează mai mult de 25.000 de locuri de muncă. În țară, BAT are o cotă de piață de peste 53%.



Citeste si