Autoritățile din România au constituit încă din urmă cu o lună un comitet interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, stabilind mai multe măsuri preventive, însă, de vineri seara, când s-a declanșat răspândirea rapidă a coronavirusului în Italia, țară în care trăiesc peste un milion de români, responsabilii de la București au decis noi măsuri, în primul rând la intrările terestre și aeriene în țară, scrie G4Media.ro.

Grup operativ la MAE / carantină de 14 zile pentru românii care vin din regiunile italiene afectate.

Ministerul Afacerilor Externe a constituit, sâmbătă după-amiază, un task force care se află în legătură constantă cu Protecția Civilă Italiană și alte autorități italiene cu atribuții în gestionarea situației privind epidemia de coronavirus. Până la acest moment, nu au fost primite notificări din partea autorităților italiene cu privire la existența vreunui cetățean român printre persoanele infectate și și nici solicitări de asistență consulară.

MAE recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările autorităților italiene pe acest subiect. Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Roma: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare la Milano: +39 366108 1444 și Trieste: +39 340 8821688.

– Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut în seara zilei de sâmbătă o teleconferință, având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Citeste si:
EXCLUSIV| Politologul Armand Goșu: Și în Rusia, ca și în România,...
EXCLUSIV | Politologul Armand...

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Sursa foto: B.Zhou / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Primăria Sectorului 6 efectuează dezinfecție cu elicopterul
Setari Cookie-uri