Autoritățile italiene se tem de creșterile înregistrate, în ultima perioadă, în ceea ce privește numărul de noi cazuri de coronavirus. Italia vede România drept o amenințare privind izbucnirea unui al doilea val epidemiologic.

Autoritățile italiene nu au ajuns încă la un acord, însă pe lista țărilor cu potențial epidemiologic ridicat se află Croația, Bulgaria, Serbia și România.

O altă mare problemă care nu trebuie subestimată o reprezintă debarcările neîncetate ale migranților. De exemplu, din grupul de peste 60 de persoane care au debarcat luni la Pozzallo, în Sicilia, 11 au rezultat pozitiv la coronavirus. Weekendul trecut, alți 28 de migranți, dintr-un total de 70 care au debarcat la Roccella Jonica, în Calabria, au fost depistaţi pozitiv.

Ultima decizie se referă la Bangladesh. Italia a suspendat toate zborurile către și dinspre Dhaka.

România a intrat pe lista galbenă și pentru Ungaria, care, recent, a solicitat două teste Covid negative românilor care intenționează să viziteze statul ungar.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri