Coronavirus a intrat în România, fiind anunțat primul infectat cu virusul care a pornit din China. Este vorba despre un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani. Bărbatul este în stare bună și nu prezintă simptome.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

"Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana din Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei", a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

"Pacientul va fi transportat la Institutul Matei Balș din Capitală în această noapte", a declarat și Raed Arafat care a mai adăugat că cele șapte persoane care locuiesc cu bărbatul nu sunt infectate momentan, dar rămân în carantină timp de 14 zile.

Citeste si:
MAE: 365 de cetăţeni români aflaţi în Italia au revenit în ţară
Ministerul Afacerilor...

Italia este însă prima țară din Europa care a pus orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Secretarul de stat pentru transporturi al Franţei, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat că nu este necesară închiderea frontierei cu Italia, în pofida răspândirii coronavirusului.

Sunt localități unde există și comunități importante de români și mulți dintre ei aveau de gând să se întoarcă în România cu ocazia sărbătorilor.

Un cetăţean italian în vârstă de 71 de ani, depistat recent ca infectat cu virusul COVID-19, a fost în România, la Craiova, între 18 şi 22 februarie. Potrivit MAE, bărbatul are cetăţenie italiană şi în timpul şederii sale în România a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile italiene au anunțat că bărbatul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține.

Citeste si:
China începe să dea vina pe Italia pentru apariția virusului COVID-19
China începe să dea vina pe...

Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai 42 de zile după ce a început să lucreze la imunizare.

Testele inițiale pentru posibilul vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare și aprobările ar putea dura cel puțin un an.

Vezi și: Românii s-au înghesuit să cumpere alimente, speriați de amenințarea coronavirus

Știre în curs de actualizare.

Citeste si:
Statele Unite au omologat un test care dă rezultate în câteva minute
Coronavirus | Statele Unite...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud au ajuns în România
Setari Cookie-uri