Explozia cazurilor de infecție cu noul coronavirus din Italia, acolo unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate, a stârnit un val de reacții pe Facebook ce variaza de la teorii ale conspirației, la oameni care le cer românilor să nu se întoarcă în țară pentru a-și proteja rudele.

Dragi români din Italia, vă rog sa rămâneți în Italia, să reveniți în țară dacă chiar este obligatoriu.

Așa începe mesajul unui român din grupul ROMÂNII DIN ITALIA – în care sunt înscriși 80.000 de utilizatori și care este dedicat comunității românilor din această țară.

  • Printre motivele invocate de acesta sunt:
  • Spitalele și sistemul de sănătate este mult mai dezvoltat și sigur în Italia decât în România.
  • Riscați să vă infectați persoanele dragi și rudele de acasă.
  • La noi in Romania știți bine că nu sunt spitale pregătite și va fi debandadă și haos. Nici măcar nu avem incineratorii și victimele vor fi arse în gropi comune.

„Vă rog să nu fiți egoiști și să fiți voi vinovați de ce va urma, poate Italia scapă cumva, dar dacă ajunge coronavirusul în România la noi va fi dezastru...”, își încheie acesta postarea care a strâns 720 de reacții, 370 de comentarii și 300 de distribuiri.

Cititi si Coronavirus: ce măsuri au luat autoritățile din România.

Nici teoriile consiprației nu lipsesc:

“Oamenii buni e totul gândit de sus pentru reducerea populației de ce doar bătrânii mor și persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de anii ați auzit voi să fie contaminat un copil sau o persoană până în 30 de ani??? Documentați-vă puțin numai dați crezare la ceea ce vor ei să credem”.

“Rugăm românii din Lombardia și Veneto să nu meargă în România în această perioadă, dacă se poate evita! Haideți să ne protejăm părinții si frații!”, este postarea unei românce care locuiește orașul italian Treviso.

Nu în ultimul rând, în ultimele zile au fost postate și mesaje de încurajare pentru românii din Italia.

“Cred ca e ingrozitor să trăiești în Italia în perioada asta. Mă gândesc la voi din România! Sper sa fiți sănătoși și să aveți grijă de familiile voastre !”, spune Cosmin Bratu, din Sibiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri