Greenpeace România susține că eliminarea taxei Oxigen este „un act populist și complet iresponsabil” și o acuză pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, că perspectiva unui nou mandat a contat mai mult decât sănătatea bucureștenilor.

„Greenpeace România consideră eliminarea taxei Oxigen un act populist și complet iresponsabil. Dreptul la sănătate și aer curat nu e negociabil și nu se votează pe Facebook! În România, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluării, iar Primăria Municipiului Bucureşti prin Gabriela Firea este direct responsabilă de o parte dintre acești morți. Politicienii români uită încă o dată că sunt în slujba cetățenilor și au datoria să adopte cele mai eficiente măsuri pentu bunăstarea lor, chiar și atunci când acestea sunt nepopulare. Perspectiva unui nou mandat a cântărit mai mult pentru Gabriela Firea decât sănătatea bucureștenilor”, se arată în comunicatul de presă.

Asociația cere ministrului Mediului, Costel Alexe, să intervină în această situație.

"Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toți. Dincolo de sănătatea noastră, vorbim și despre amenzile uriașe pe care urmează să le plătim tot noi, cetățenii. Reamintim, Comisia Europeană a declanșat mai multe procese de penalizare tocmai pentru că Primaria nu a luat și nu ia măsuri pentru a limita expunerea populației la nivelul alarmant de poluare din București.", a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.

Gabriela Firea a anunțat că renunță la taxa Oxigen după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, majoritatea împotriva introducerii taxei.

Citeste si:
Greenpeace: 90.000 de metri cubi nu pot pleca din padure cu caruta
Greenpeace: 90.000 de metri...

Sursa foto: Eugen Visan | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
DOCUMENT Odonanța militară numărul opt. Exporturile agroalimentare se SUSPENDĂ
Setari Cookie-uri