Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a luat decizia ca, începând cu data de 02.03.2020, activitatea de relaţii cu publicul să se facă doar prin telefon sau corespondenţă poştală, pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor de natură virală, informează un comunicat.

ANRP invocă şi numărul mare de petenţi care se deplasează din întreaga ţară la sediul instituţiei pentru a solicita informaţii sau a depune documente.

În sprijinul persoanelor care au nevoie de informaţii, ANRP îşi va modifica programul de audienţe telefonice, va desemna în mod suplimentar persoane calificate şi va aloca mai mult timp pentru această activitate. Astfel, de luni până joi, informaţiile vor fi oferite telefonic pe toată durata programului de lucru, respectiv de la ora 09:00 la ora 17:00, nu doar de la ora 12:00 la ora 16:00, ca în prezent. Se vor acorda audienţe telefonice şi în ziua de vineri, în intervalul orar 09:00 – 14.00.

„Pentru ca activitatea de informare să fie eficientă, insistăm ca persoanele să ne contacteze doar la numărul de telefon alocat domeniului de activitate al instituţiei care corespunde, punctual, nevoii de informare:

• 021-200 94 71 - pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 10/2001;

Citeste si:
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Românii să asculte de...
Purtătorul de cuvânt al...

• 021-200 94 70 - pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul legilor de fond funciar;

• 021-200 94 60 - pentru probleme legate de emiterea titlurilor de plată şi a certificatelor de deţinător de puncte;

• 021-200 94 85 - pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003;

• 021-200 94 68 - pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite de culte religioase şi minorităţi naţionale.

Citeste si:
Constantinescu, fostul presedinte al ANPC: Avem tampi in institutie
Horia Constantinescu, fostul...

Atragem atenţia că apelarea unui alt număr de telefon decât cel alocat strict unei problematici nu va conduce la primirea unui răspuns şi, pe de altă parte, va bloca accesul altor persoane interesate de domeniul respectiv.

În situaţia în care se urmăreşte completarea dosarelor de despăgubiri cu documente, recomandăm înaintarea acestora către A.N.R.P. prin Poşta Română sau alte servicii de curierat, cu confirmare de primire.

Pentru transmiterea unor documente în copie sau a unor petiţii, punem la dispoziţie următoarele adrese de email:

petitii@anrp.gov.ro – Legea nr. 10/2001;

Citeste si:
Acuzatiile aduse vicepresedintelui ANRP saltat de DNA
Acuzatiile aduse...

petitii.ff@anrp.gov.ro – legile fondului funciar;

plati@anrp.gov.ro – emiterea titlurilor de plată şi a certificatelor de deţinător de puncte;

legea290@anrp.gov.ro;

legea9@anrp.gov.ro;

culte@anrp.gov.ro.

La solicitarea expresă a petenţilor, pentru corespondenţa electronică primită la adresele de mai sus până în ora 14:00, vom trimite în aceeaşi zi numărul cu care au fost înregistrate documentele/ petiţiile. Pentru corespondenţa primită după ora 14:00, numărul de înregistrare va fi comunicat în ziua următoare”, arată comunicatul.

La sediul ANRP se acordă consiliere unui număr mediu de 750 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500 de persoane depun documente la Registratura Generală, aflată în acelaşi spaţiu.

Sursa foto: Shutterstock By BonNontawat

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri