Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demis-o pe șefa Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, deoarece aceasta nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, potrivit G4Media.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

Victor Costache, ministrul Sănătății a convocat o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Citeste si:
Prima țară din Europa care nu mai are nici măcar un singur caz de...
Prima țară din Europa care nu...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Liviu Bute este noul șef al Poliției de Frontieră după demisia lui Ioan Buda
Setari Cookie-uri