Procurorii DNA au reţinut-o pe Sorina Pintea pentru 24 de ore, fiind acuzată de luare de mită. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi primit sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care reprezintă un procent dintr-un contract de achiziţii, scrie Agerpres.

Sorina Pintea urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

"În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect "proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente", încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite", se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, "în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante".

"Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul DNA.

Citeste si:
VIDEO Vilă enormă a Sorinei Pintea de pe un domeniu de 8.200 mp,...
VIDEO Vilă enormă a Sorinei...

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost audiată, sâmbătă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar de corupţie, fiind adusă în cursul dimineţii, de anchetatori, cu mandat de aducere, de la Baia Mare.

Sorina Pintea este directorul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Anterior fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD. Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Sondaj: 52% dintre români cred că virusul COVID-19 a fost creat în laborator
Setari Cookie-uri