Al cincilea caz de coronavirus din România. Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Vezi și: EXCLUSIV| Mohammad Murad: Hotelurile din București au 40% grad de ocupare din cauza CORONAVIRUSULUI

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Citește și: CORONAVIRUS| Una dintre cele mai mari companii aeriene anulează zborurile către CHINA

Citeste si:
Încetinirea campaniei de vaccinare în cifre: Doar 32.000 de români...
Încetinirea campaniei de...

Vezi și: De mărțișor, românii au căutat în magazinele online ochelari care să îi protejeze de coronavirus

Un număr de 35 de persoane erau, miercuri dimineață. în carantină instituționalizată la nivel național, în cazul acestora fiind efectuate verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane se aflau în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, se menționează în comunicatul de presă.

Citeste si:
Puțin peste 100 de cazuri noi și 86 de decese raportate din lunile...
Bilanț COVID 15 iunie | Puțin...

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri