Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, unul dintre cei mai mari investitori în industria HoReCa, dar și jurat la show-ul de televiziune ”Imperiul Leilor”, difuzat pe PRO TV, a declarat, pentru Wall-Street.ro, că răspândirea Coronavirusului a adus hotelurile din București la 40% grad de ocupare.

”În prezent, hotelurile din București au un grad de ocupare de 40% față de 70%, în mod obișnuit. Astfel, activitatea primelor trei luni din an este compromisă. Este bine dacă vom termina pe ZERO anul acesta”, a menționat Murad.

Oamenii se tem de călătorii, iar procentul de anulare a rezervărilor în hoteluri este 70%. De aceea, Murad se arată îngrijorat față de evoluția imprevizibilă a virusului.

De asemenea, investitorul susține că una dintre marile provocări ale afacerii sale este lipsa forței de muncă. În timp ce anul trecut, se temea că angajații săi nu vor face față volumului de clienți, în prezent, Murad constată că numărul cazărilor scade masiv de frica infectării cu noul virus.

”Până acum ne confruntam cu lipsa de forței de muncă, iar acum avem povestea aceasta, cu virusul care se răspândește foarte rapid și nu are antidot”, conchide omul de afaceri.

Mohammad Murad a venit în România la vârsta de 17 ani, cu gândul să studieze medicina. A început la Iași, după care s-a mutat la București. A intrat în mediul de afaceri în 1991, începând în domeniul alimentar, iar în 1992 a deschis primul magazin SpringTime. După anii 2000, cele mai multe investiții făcute de Mohammad Murad au fost orientate nu doar către industria hotelieră, ci și către zona imobiliară.

În 2002, Murad a în­­ființat compania Triumf Construct, după ce îna­­inte cu doi ani demarase deja construcția de lo­­cuințe din zona Șisești, în nordul Capitalei. În perioada 2002-2003, a făcut și primele apartamente turistice de pe malul Mării Negre, situate în complexul Coral Beach din zona Năvodari–Mamaia Nord. În 2005 și-a direcționat aface­rile din industria hotelieră și către București, unde a inaugurat Phoenicia Grand Hotel, din apro­pierea aeroportului Băneasa, în nordul Capitalei, urmat, în 2009, de Phoenicia Aparthotel, în zona rezidențială Băneasa.

Pe fondul crizei din 2008 a apărut Phoenicia Holiday Resort, care avea 420 de apartamente, fiind transformat în hotel de patru stele.

Nu în ultimul rând, investitorul va renova Complexul Amfiteatru-Panora­­mic-Belvedere din Olimp, cumpărat în 2016 de la omul de afaceri Josef Goschy, care va fi reintrodus în cir­­cuitul turistic în iunie 2020.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri