Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în industria HoReCa, dar și jurat la show-ul de televiziune ”Imperiul Leilor”, difuzat pe PRO TV, a declarat, pentru Wall-Street.ro, că mediul de afaceri în 2020 este unul promițător, deoarece statul nu mai intervine în planurile inițiatorilor.

„Consider că afacerile vor merge bine în 2020, deoarece statul nu mai intervine cum o făcea până acum. Nevoia de control a scăzut, iar statul a înțeles că trebuie să ne lase să facem ce știm mai bine. Chiar și ANAF-ul are altă deschidere față de afacerile noastre”, a declarat președintele Federației Patronatelor din Turism.

Cu toate acestea, Murad recunoște că una dintre marile sale probleme în dezvoltarea lineară a afacerilor sale o constituie instabilitatea politică și implicit, incertitudinea legislativă.

Schimbările astea constante nu ne fac bine, nu știm cum să procedăm cu partenerii.

De asemenea, Murad a adăugat că anul acesta va finaliza renovarea complexului hotelier Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp și nu va mai achiziționa nimic până la finalul lui 2020. În schimb, este interesat să investească în producție, dar și în fashion.

”Nu mai cumpăr nimic în 2020, dar voi investi în producție și poate și în zona de fashion. Nu îmi plac platflormele online, că aș investi și acolo”, a conchis Murad.

De altfel, în interviul acordat Wall-Street.ro, Murad a declarat că economia primelor trei luni ale acestui an este compromisă din cauza răspândirii coronavirusului. Oamenii își anulează constant rezervările în hotelurile din București de teama infectării.

În 2002, Murad a în­­ființat compania Triumf Construct, după ce îna­­inte cu doi ani demarase deja construcția de lo­­cuințe din zona Șisești, în nordul Capitalei. În perioada 2002-2003, a făcut și primele apartamente turistice de pe malul Mării Negre, situate în complexul Coral Beach din zona Năvodari–Mamaia Nord. În 2005 și-a direcționat aface­rile din industria hotelieră și către București, unde a inaugurat Phoenicia Grand Hotel, din apro­pierea aeroportului Băneasa, în nordul Capitalei, urmat, în 2009, de Phoenicia Aparthotel, în zona rezidențială Băneasa.

Pe fondul crizei din 2008 a apărut Phoenicia Holiday Resort, care avea 420 de apartamente, fiind transformat în hotel de patru stele.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri