EXCLUSIV | Mohammad MURAD: Statul nu mai încurcă mediul de AFACERI

Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în industria HoReCa, dar și jurat la show-ul de televiziune ”Imperiul Leilor”, difuzat pe PRO TV, a declarat, pentru Wall-Street.ro, că mediul de afaceri în 2020 este unul promițător, deoarece statul nu mai intervine în planurile inițiatorilor.

„Consider că afacerile vor merge bine în 2020, deoarece statul nu mai intervine cum o făcea până acum. Nevoia de control a scăzut, iar statul a înțeles că trebuie să ne lase să facem ce știm mai bine. Chiar și ANAF-ul are altă deschidere față de afacerile noastre”, a declarat președintele Federației Patronatelor din Turism.

Cu toate acestea, Murad recunoște că una dintre marile sale probleme în dezvoltarea lineară a afacerilor sale o constituie instabilitatea politică și implicit, incertitudinea legislativă.

Schimbările astea constante nu ne fac bine, nu știm cum să procedăm cu partenerii.

De asemenea, Murad a adăugat că anul acesta va finaliza renovarea complexului hotelier Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp și nu va mai achiziționa nimic până la finalul lui 2020. În schimb, este interesat să investească în producție, dar și în fashion.

Citeste si:
Mohammad Murad, cercetat penal pentru că a împărțit pachete cu...
Mohammad Murad, cercetat...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

”Nu mai cumpăr nimic în 2020, dar voi investi în producție și poate și în zona de fashion. Nu îmi plac platflormele online, că aș investi și acolo”, a conchis Murad.

De altfel, în interviul acordat Wall-Street.ro, Murad a declarat că economia primelor trei luni ale acestui an este compromisă din cauza răspândirii coronavirusului. Oamenii își anulează constant rezervările în hotelurile din București de teama infectării.

În 2002, Murad a în­­ființat compania Triumf Construct, după ce îna­­inte cu doi ani demarase deja construcția de lo­­cuințe din zona Șisești, în nordul Capitalei. În perioada 2002-2003, a făcut și primele apartamente turistice de pe malul Mării Negre, situate în complexul Coral Beach din zona Năvodari–Mamaia Nord. În 2005 și-a direcționat aface­rile din industria hotelieră și către București, unde a inaugurat Phoenicia Grand Hotel, din apro­pierea aeroportului Băneasa, în nordul Capitalei, urmat, în 2009, de Phoenicia Aparthotel, în zona rezidențială Băneasa.

Pe fondul crizei din 2008 a apărut Phoenicia Holiday Resort, care avea 420 de apartamente, fiind transformat în hotel de patru stele.

Citeste si:
Cristian Onețiu, Imperiul Leilor, lansează o colecție de haine...
Cristian Onețiu, investitorul...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri