Un medic de familie din județul Bacău și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești, iar pentru o consultație și o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei. Acesta a primit o amendă de 2.000 de lei.

În plus, medicului i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate și avizate de Ministerul Sănătății.

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (...) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia", au transmis, sâmbătă, reprezentanții DSP Bacău într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Medicul de familie din județul Bacău și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești. Pentru o consultație și o spirometrie pulmonară fiecare pacient a scos din buzunar 50 de lei.

Citeste si:
Medic de la Universitar acuză erori în cazul pacientului decedat
Un medic de la Universitar...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Orice creştere semnificativă a cazurilor poate duce la noi restricții
Setari Cookie-uri