Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ solicită membrilor Guvernului să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ. Sindicaliștii considera că având în vedere starea de urgență, soluțiile trebuie gândite și discutate înainte de a fi prezentate publicului larg.

„Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media. Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar. În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ consideră că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului școlar.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat recent că sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat.

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ”nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”.

Citeste si:
Anisie: Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul...
Monica Anisie: Chiar și în...

”La acest moment, Ministerul Educației evaluează situația la care ne aflăm. Și în funcție de prelungirea stării de urgență Ministerul Educației va veni public cu precizări săptămâna aceasta referitor la ce scenariu am putea adopta în funcție de timpul în care vom relua cursurile”, a spus Monica Anisie.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Mai multe sindicate cer Guvernului asigurarea unui venit minim universal
Setari Cookie-uri