Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, într-o declarație de presă, condoleanțe familiilor celor care au decedat din cauza COVID-19 și a făcut din nou un apel pentru distanțarea socială. Klaus Iohannis le-a promis cetățenilor că vor fi luate toate măsurile economice necesare pentru a depăși această criză.

Șeful statului i-a îndemnat pe pensionari să stea în casă în această perioadă, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja, potrivit Digi24.

”Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis insistă ca românii să stea acasă, să mențină distanțarea socială. De asemenea, a făcut din nou un apel la unitatea poporului.

”A-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud și paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem, așadar, în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță. Gravitatea situației cu care ne confruntăm este fără precedent și tocmai de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată și de uzură. Este inadmisibilă încurajarea discriminării împotriva celor care sunt, în aceste momente, vulnerabili. Toți cetățenii români, indiferent că sunt sănătoși sau bolnavi, au dreptul la protecție din partea statului român. Și vă asigur că statul român face toate eforturile pentru a depăși cu bine această grea încercare”, a mai spus Iohannis.

Citeste si:
Iohannis anunță prelungirea stării de urgență
Iohannis anunță prelungirea...

În plus, președintele a declarat că vor fi luate noi măsuri de protecție, suplimentare celor adoptate până în prezent.

”Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcție de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate. Măsurilor sociale și economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele și mai multor categorii de întreprinzători și oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăți”, a adăugat Klaus Iohannis.

Iohannis a adăugat importanța apartenenței la Uniunea Europeană, ceea ce va ajuta România să reziste economic, având în vedere situația fragmentară a acesteia din urmă.

”Astăzi avem avantajul apartenenței la marea familie europeană și lucrând împreună cu partenerii noștri sunt încrezător că vom trece mai ușor peste șocul social și economic provocat de această criză”, a spus Președintele României.

Citeste si:
Coronavirus | Alexandru Rafila, despre când am putea ieși din case
Coronavirus | Când am putea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
COVID-19 | Mohammad Murad: Vânzările conservelor Mandy au crescut cu 30%
Setari Cookie-uri