Klaus Iohannis a vizitat, în dimineața zilei de 22 noiembrie, Institutul Clinic Fundeni. În urma vizitei oficiale, președintele Klaus Iohannis a ținut să mulțumească personalului medical pentru toate eforturile depuse. În plus, acesta a menționat că este prioritar pentru autorități creșterea capacității secțiilor ATI COVID.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că măsurile luate de Guvern au fost benefice, dat fiind faptul că nu am mai înregistrat noi recorduri. Însă numărul deceselor provocate de COVID-19 este în continuare foarte mare, la fel ca și presiunea pusă pe sistemul medical și pe personalul din aceste unități.

”Încercăm să creștem capacitatea secțiilor ATI COVID din țară”, a declarat președintele, fără să spună și cu cât va fi crescută aceasta.

”Secția modulară Fundeni are toate avizele de funcționare”

Motivul vizitei președintelui în Institut a fost verificarea secției modulare instalată pentru triajul pacienților oncologici, despre care Iohannis a declarat că are toate avizele de funcționare.

”Proiectul acesta a fost rezultatul unui parteneriat autentic între spațiul public, cel privat și organizațiile nonguvernamentale. Vreau să mulțumesc tuturor celor care sprijină sistemul de sănătate”, a comentat Klaus Iohannis.

În plus, președintele a adăugat că a discutat și cu ministrul Sănătății, urmând ca acesta din urmă să revină cu încă un plan de măsuri pentru săptămânile viitoare.

Nu în ultimul rând, președintele a făcut apel către populație pentru respectarea normelor de protecție.

”Până la vaccinarea anti-COVID și folosirea acestui vaccin la scară largă, respectarea normelor de protecție este singurul lucru care ne poate salva”, a conchis președintele.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri