Klaus Iohannis: Avem de gând să achiziţionăm şi vaccinul anti- COVID-19

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că Ministerul Sănătăţii a întreprins paşii necesari pentru achiziţionarea vaccinului anti-COVID împreună cu celelalte state din UE, în măsura în care el va fi disponibil.

"Avem de gând să achiziţionăm şi vaccinul, în măsura în care el va fi disponibil, şi medicamentele. De această chestiune se ocupă la noi Ministerul Sănătăţii şi pot să vă spun că Ministerul Sănătăţii a întreprins paşii necesari pentru a fi împreună cu celelalte state din UE, care îşi anunţă intenţia pentru contractarea vaccinului anti-COVID-19, în măsura în care va deveni disponibil. Suntem prinşi în procedură", a spus presedintele.

Klaus Iohannis: Situația e extrem de gravă

Seful statului a mai declarat ca mâine va avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU pentru o analiză la zi a situației din țară ca urmare a pandemiei de Covid-19.

"Este un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum. Situația e extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei", a declarat Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat astăzi 1.182 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar numărul bolnavilor de COVID-19 a ajuns, astfel, la 48.235. Dintre acestia, 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

"România a atins aproape 1.200 de cazuri de infectare. Mâine voi avea o întâlnire cu Vela și Arafat pentru o analiză a situației. Este un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum. Trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă de a ține sub control epidemia", a spus şeful statului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri