Mai mulți reprezentanți ai Sănătății, printre care și profesorul Alexandru Rafila, au participat la o ședință convocată la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. Cele aproximativ 8.000 de cazuri noi din 3 noiembrie a îndemnat autoritățile către adoptarea unor decizii majore. În acest sens, președintele a vorbit despre primele tranșe de vaccin anti-COVID care vor ajunge în România.

A fost o zi cu cifre îngrijorătoare pentru România. Președintele România, dar și reprezentanți ai Sănătății au stabilit câteva direcții în ceea ce privește vaccinul anti-COVID în România.

”Aducerea unui vaccin anti-COVID în statele europene se va face etapizat. Astfel, în România, acesta va ajunge, cel mai rapid cu putință, în primul trimestru al următorului an. Vreau să menționez că toate statele europene vor primi vaccinul sau vaccinurile anti-COVID, în același timp”, a declarat președintele.

Peste 10 milioane de doze de vaccin vor ajunge în România, ceea ce înseamnă că nu va fi vaccinată întreaga populație a României. Însă președintele a precizat că două categorii de oameni vor avea prioritate la vaccinare și anume, personalul medical și persoanele din grupele de risc.

Retail jobs

Klaus Iohannis a mai spus și că autoritățile se asigură că vaccinurile folosite vor fi de cea mai înaltă calitate. În acest sens, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este cel care trebuie să organizeze planul de vaccinare la nivel național, stabilind și nevoia de resursă umană pentru acest proces.

”Vaccinurile anti-COVID au nevoie de condiții speciale de transport”, a adăugat președintele.

Până la apariția unui vaccin, președintele a precizat faptul că trebuie respectate restricțiile, deoarece, în absența lor, cifrele ar fi fost mult mai mari.

”Restricţiile dau rezultate, fără doar şi poate. Fără restricţii, sistemele sanitare şi din România şi din toată Europa ar fi fost cu mult depăşite deja de multă vreme", a arătat şeful statului.

Cu sau fără alegeri?

Luând exemplul Statelor Unite, stat mult mai afectat de pandemie decât România, președintele țării noastre a declarat că alegerile din 6 decembrie vor avea loc, în ciuda recordurilor din 3 noiembrie.

Citeste si:
Erdogan l-a întrebat pe Iohannis ce mai face Hagi, la summitul NATO
La summitul NATO unde se...

”În acest moment, nu avem motive pentru amânarea alegerilor parlamentare. Așa cum nu avem motive nici pentru implementarea unei stări de urgență sau lockdown. Experții sunt de părere că România nu trebuie să aplice carantina totală”, a mai spus președintele.

În acest sens, pentru limitarea răspândirii virusului, astfel încât alegerile să se desfășoare în siguranță, dar și ținând cont de modelul Slovaciei, Klaus Iohannis a argumentat că testarea în masă nu este o soluție.

”OMS nu recomandă testarea în masă. E posibil ca acum să ne testăm, iar mâine să devenim pacienți pozitivi”, a explicat președintele.

Vezi și: Masca devine obligatorie în spațiile deschise, dacă rata de incidență depășește 1,5 la mia de locuitori

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si:
Cîțu vrea comasarea alegerilor în 2024. Cum ar încălca planul său...
Florin Cîțu vrea comasarea...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri