Klaus Iohannis, mesaj către Parlament: Aprobați legea carantinei, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea românilor. PSD tergiversează legea carantinei

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut Parlamentului să aprobe legea carantinei și izolării, acuzând PSD că tergiversează adoptarea legii.

„Pandemia care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză din ultimii ani. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor sau pe stradă și spun că boala este una ușoară sau alții, adepți ai teoriei conspiraționiste, care spun că nu există boala. Este foarte greu de luptat cu această boală. Săptămâna trecută am spus că nu este momentul unei lupte politice. Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacționat și reacționează în parlament, acum când este în discuție legea carantinării și izolării. Este urgentă nevoie de această lege. PSD-ul a venit cu argumente care sunt, pur și simplu, false. Guvernul nu avea cum să vină mai devreme cu această lege, pentru că a așteptat argumentele CCR. Putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat tergiversând adoptarea acestei legi. PSD-ul privează Guvernul de un instrument care reglementează izolarea și carantina. Este extrem de trist. Este șocant. Această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate, Doamne ferește, a sute de români. Reiau mesajul către parlament: Finalizați discuțiile, aprobați legea, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate a sute, de români”, a declarat Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică informează că 637 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, la 14.237 de teste. Bilanțul ajunge, astfel, la 33.585 de persoane infectate cu COVID-19. Până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. În intervalul 13.07.2020 (10:00) – 14.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 decese (13 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri